Førjulssøndag i Borgundgavlen avlyst!

Den tradisjonsrike førjulssøndagen i Borgundgavlen blir avlyst på grunn av nye restriksjoner i forbindelse med Covid 19.

"Vi er svært lei oss for avlysinga, for førjulsøndagen betyr mye for publikum. Likevel er dette et riktig og viktig tiltak for å stanse smittespredningen" sier Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, administrerende direktør i Musea på Sunnmøre.

Regjeringen presiserer at det kan være aktuelt å stenge museer ved store lokale utbrudd.

"Vi holder foreløpig åpent på musea, men det kan være aktuelt å stenge på kort varsel. Vi skjerper inn registreringen, slik at alle som vil besøke musea og ikke minst kafeen, må registrere seg med navn og nummer. Vi har allerede skjerpet renholdet og har begrensninger på antall besøkende" sier Rotevatn.

For pågåande turneer og aktiviteter ute i kommunene, vil det opprettes kontakt med smittevernlegen i de ulike kommunene. Vi møter mange barn og unge hver dag med ulike turneer, nå er vi blant annet i Ørsta og Sande kommune. Det skal være trygt å delta på alle arrangement i Musea på Sunnmøre sin regi.

Musea på Sunnmøre oppfordrer publikum å holde seg orientert om arrangement og åpningstider på nettsidene og sosiale medier.